Delaktigt lärande med digitala verktyg

Design för ett delaktigt lärande med hjälp av digitala verktyg
Föreläsning av Måns Hansson, Uppsala Universitet,
onsdag 14 maj kl. 15:30.

Jag har i tolv år arbetat med metodutveckling och kvalitets- säkring av utbildningsfrågor för näringsliv och universitet. Idag kombinerar jag mitt arbete som IKT- och utbildningsstrateg på lärarutbildningen vid Uppsala Universitet med ZoCom (webbyrå).

Målet med föreläsningen är att sätta igång tankar kring hur man kan hjälpa fram och stimulera lärprocesser som stärker måluppfyllelse i förskola, grundskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning och sfi.

Sveriges samtliga skolformer har fått nya eller reviderade styr- dokument dels i form av den nya skollagen som trädde i kraft 2011, dels av läro- kurs- och ämnesplaner. I dessa tydliggörs att eleverna både har rätt till kostnadsfria lärverktyg och rätt att få den förväntade digitala kompetens som krävs för en tidsenlig undervisning. Detta ställa krav på strategiskt ledarskap i frågor som utvecklar/stimulerar IKT-användning och stärker elever och lärares digitala kompetens i den pedagogiska verksamheten.

Föreläsningen tar avstamp i den kontext som präglas av kritiskt tänkande, reflektion, etiska överväganden och förmåga till kommunikation.

Vi syns!
Måns Hansson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>